•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Καλλιεργητικές τεχνικές

   Όλα τα Φρούτα & Λαχανικά, καλλιεργούνται σε μικρά αγροκτήματα, από τους βιοκαλλιεργητές ιδιοκτήτες τους, με τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας που έχουν μάθει από τους παππούδες τους, με αγάπη για την γή που καλλιεργούν, με αγάπη για το περιβάλλον και με περισσή αγάπη για τον άνθρωπο. Σε κανένα στάδιο της καλλιέργειας δεν χρησιμοποιούν χημικά φυτοφάρμακα & λιπάσματα.

 image009  Κάτω από την επίβλεψη και με βάση τις οδηγίες έμπειρων και ευαισθητοποιημένων οικολογικά Γεωτεχνικών της Αγροπεριβαλλοντικής Ομάδας , οι οποίοι αξιοποιώντας τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης , αλλά και την πλούσια εμπειρία τους καθώς και την ντόπια παράδοση , σε αρμονία με την εμπειρία των βιοκαλλιεργητών επιτυγχάνουν να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες και τα εκτρεφόμενα ζώα.

Η γεωπόνος της Ομάδας, Μίνα Παλαιολόγου, επιβλέπει αγρόκτημα εσπεριδοειδών


image011   Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο θέμα της  λίπανσης των καλλιεργειών.  Το έδαφος αντιμετωπίζεται σαν ένα ζωντανό σύνολο ( και όχι σαν μια αποθήκη θρεπτικών στοιχείων ) και επιδιώκεται να επιτευχθεί μια δυναμική ισορροπία ανάμεσα στην οργανική και ανόργανη φάση του( γονιμότητα ).

Κόψιμο χορταριών με καταστροφέα για “χλωρή λίπανση” πορτοκαλιών

 

image013Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται η ενσωμάτωση  οργανικής ουσίας με τον συνδυασμό βιολογικού “κομπόστ” , κοπριάς και χλωρών λιπάνσεων ανάλογα με το είδος και τις ανάγκες των φυτών .

 

Ακμαίο Chrysopa carnea σε αποικία αφίδων


image015   Η αντιμετώπιση των Εχθρών και των Ασθενειών που προσβάλλουν τις καλλιέργειες γίνεται με βάση τις υπάρχουσες γνώσεις σε σχέση με τις βιολογικές σχέσεις ανάμεσα στους βλαβερούς και ωφέλιμους οργανισμούς και με προσεκτικές παρεμβάσεις για την ρύθμιση των  πληθυσμών τους, με στόχο την μείωση των βλαβερών για την παραγωγή οργανισμών σε επίπεδα που να μην δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην γεωργική εκμετάλλευση. Κανένα χημικό φυτοφάρμακο δεν χρησιμοποιείται. Όπου & όταν χρειάζεται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για τον περιορισμό κάποιων βλαβερών για την παραγωγή οργανισμών, χρησιμοποιούνται φυσικά σκευάσματα.

Προνύμφη Coccinela: Ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος για την βιολογική γεωργία

image017   Τα αγροκτήματα των βιοκαλλιεργητών, διαχωρίζονται (με φυσικούς ή τεχνητούς φράκτες) από διπλανές καλλιέργειες στις οποίες χρησιμοποιούνται χημικά, προκειμένου να μην υπάρχει καμία χημική επιμόλυνση των προϊόντων από ψεκασμούς των διπλανών καλλιεργειών .

Σύνορο βιοκαλλιέργειας εσπεριδοειδών από διπλανή συμβατική καλλιέργεια.

Το αποτέλεσμα αυτού του βιολογικού τρόπου καλλιέργειας είναι να μπορούν να προσφέρουν αυθεντικά φρούτα & λαχανικά με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου που μένουν αξέχαστες, απαλλαγμένα εντελώς από κάθε είδους χημικά υπολείμματα, χωρίς Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των καταναλωτών και προστατεύοντας το περιβάλλον από την χημική & γενετική μόλυνση.