•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Ελαιόλαδο

ElaiwnasΣτις μέρες μας 100 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καλύπτουν το Ελληνικό έδαφος. Αρκετά εκατομμύρια από αυτές ορθώνονται υπερήφανα στην Αιτωλοακαρνανία . Τα ελαιόδεντρα είναι στενά συνδεδεμένα με την περιοχή , τους ανθρώπους , την κουλτούρα και την Ιστορία. Για χιλιάδες χρόνια το Μεσογειακό λεκανοπέδιο ήταν ένας τόπος γένεσης των ανθρώπων και πολιτισμών με τις δικές τους θρησκείες και σκοπούς. Διαφορετικά μέρη της Μεσογείου έχουν άλλα έθιμα φαγητού τα οποία μπορούν μόνο να περιγραφθούν σαν αλλαγή στο ίδιο θέμα , την Μεσογειακή δίαιτα , της οποίας το κύριο συστατικό είναι το ελαιόλαδο.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ονομάζεται ο χυμός των φρούτων των ελαιόδεντρων που βγαίνει από ελιές συμπιεσμένες και όχι με την χρήση χημικών διαλυτικών (σε αντίθεση με όλα τα άλλα είδη λαδιού ). Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ελαττώνει το επίπεδο του LDL (κακό )χοληστερόλης , χωρίς να μικραίνει το επίπεδο του HDL (καλό ) χοληστερόλης και παράγει προστασία εναντίων της στεφανιαίας νόσου. Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση του πολυκαρμπολικού οξέως ,ακόμη συμβάλει στην εμπόδιση των καρδιακών παθήσεων.

 Παράγει μια θετική ενέργεια σε κάθε χρόνια πάθηση ,συμπεριλαμβανομένου και του διαβήτη , κάθε συστατικό δρα σαν καθαριστής και εμπόδιο καρδιογένεσης. Ακόμη περιέχει ουσίες , οι οποίες καθυστερούν το γήρας.

 Το ελαιόλαδο είναι σημαντικό για δυνατή και ωφέλιμη επίδραση στο σώμα. Περισσότερο σχετίζεται στην κατανάλωση των μεγάλων ποσοτήτων των λαχανικών και οσπρίων στα οποία δίνει μια εξαιρετικά καλή γεύση , καθώς ο συνδυασμός αυτών των ειδών τα φαγητά και ελαιόλαδο μπορούν να παράγουν προστασία εναντίων  του μεγάλου χάσματος των χρονικών ασθενειών.

 Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας έχει υιοθετήσει την πυραμίδα της Μεσογειακής δίαιτας , η οποία έχει επιμεληθεί από το σχολείο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ,σε συνεργασία με το διεθνές σχολείο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και άλλων ινστιτούτων και συστήνεται σαν ένα υγιές μοντέλο δίαιτας.

Στην πυραμίδα αυτή το ελαιόλαδο συστήνεται σαν το κύριο πρόσθετο λιποειδές.      

Liotrivi

     table_olives03