•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Φέτα

Η φέτα παρασκευάζεται από γάλα προβάτων & αιγών τα οποία εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο βόσκοντας ελεύθερα στις ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Παρασκευάζονται οι ακόλουθοι 3 βασικοί τύποι ΦΕΤΑΣ:
Α) ΦΕΤΑ προερχόμενη αποκλειστικά από πρόβειο γάλα.
Β) ΦΕΤΑ προερχόμενη από μείγμα πρόβειου γάλακτος (70%) & κατσικίσιου γάλακτος (30%).
Γ) ΦΕΤΑ προερχόμενη από μείγμα πρόβειου γάλακτος (80%) & κατσικίσιου γάλακτος (20%).

Η οξύτητα του χρησιμοποιούμενου γάλακτος είναι μικρότερη από 23o D, το PH μεγαλύτερο από 6,55 & η λιποπεριεκτικότητα του 5,8-6,0%.

Το γάλα παστεριώνεται με θέρμανση στους 68-70 βαθμούς C & στη συνέχεια με ψύξη στους 32-34 βαθμούς C. Προστίθενται οξυγαλακτικές καλλιέργειες, με την χρήση γιαούρτης σε αναλογία 0,3-0,5%.

Ακολουθεί η πήξη του γάλακτος με την χρήση Πυτιάς που φτιάχνεται από τον τυροκόμο, με τον παραδοσιακό τρόπο από στομάχια αρνιών και κατσικιών, τα οποία σφάζονται πριν απογαλακτιστούν.

Όταν ολοκληρωθεί η πήξη του γάλακτος, το πήγμα μεταφέρεται σε ανοξείδωτα καλούπια, όπου παραμένει για 1-2 ημέρες, για να στραγγίσει.

Η μέση σύσταση της   ΦΕΤΑΣ μας είναι:  

Υγρασία:     52,90 %
Λιπαρά:     26,17 % (ή 43% επί της ξηράς ουσίας)
Ολική πρωτείνη:     116,71 %
Λακτόζη:     0,17 %
Χλωριούχο Νάτριο:     2,94 %
PH:     4,41


Ακολουθεί ο παραδοσιακός τρόπος αλατίσματος, με χονδροκομμένο φυσικό θαλασσινό αλάτι από την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, που διαρκεί 2-3 ημέρες ώσπου η τελική συγκέντρωση αλατιού στη μάζα του τυριού να είναι 3% περίπου.

Τα βαρέλια αφού σφραγισθούν τοποθετούνται στον χώρο ωρίμανσης (σκοτεινός και δροσερός χώρος, θερμοκρασίας 14-16 βαθμούς C, με πολύ υψηλή σχετική υγρασία) όπου παραμένουν έως ότου το PH αποκτήσει τιμές 4,4 - 4,6.

Μετά από 1-2 εβδομάδες το τυρί τοποθετείται σε στρώσεις, σε ξύλινα βαρέλια στα οποία τοποθετείται άλμη περιεκτικότητας 7-8% σε φυσικό αλάτι.

Στην συνέχεια τα βαρέλια τοποθετούνται σε ψυκτικούς θαλάμους με θερμοκρασία 3-4 βαθμούς C, όπου και παραμένουν για 2 μήνες τουλάχιστον, προκειμένου να έχουμε πλήρη ωρίμανση του τυριού.

PACKAGING
PACK/CART
15 KG in salt water     1
4 KG in salt water     2
2 KG in salt water     4
400 gr in salt water     8
200 gr in vacuum pack     12


Ανθότυρο


Εκλεκτό παραδοσιακό τυρί από τυρόγαλο αιγοπροβάτων. Για την παρασκευή αυτού του τύπου τυριού, το τυρόγαλο θερμαίνεται με ατμό μέσα σε κυκλικούς ανοξείδωτους τυρολέβητες με αργό ρυθμό υπό συνεχή ανάδευση μέχρις ότου η θερμοκρασία του να φτάσει μετά από 40-45 λεπτά στους 90 oC.

Κατά την διάρκεια θέρμανσης του προστίθεται φυσικό αλάτι σε αναλογία 1,0-1,5 %.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του σε ανοξείδωτα καλούπια για στράγγιση στα οποία παραμένει για 3 - 5 ώρες.

Ακολουθεί μεταφορά του σε ψυγεία, συσκευασία και διάθεση τους στην αγορά.

Για την παρασκευή ΞΗΡΟΥ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ

Μετά τη πρώτη στράγγιση ακολουθεί ελαφρό αλάτισμα και τοποθέτηση του σε καλά αεριζόμενους θαλάμους, στους οποίους η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20 βαθμούς C, μέχρις ότου αποκτήσει υγρασία χαμηλότερη του 40% και στη συνέχεια συσκευάζεται και διατίθεται στην αγορά.