•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Η περιοχή μας

    image010Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελείται από 3 νομούς, τους νομούς  Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας & Ηλείας. Στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας , υπάρχει πλήθος από ασφαλείς όρμους και φυσικά λιμάνια, χιλιόμετρα με μοναδικές σε φυσικό κάλλος παρθένες αμμουδερές και βραχώδεις ακτές. Οι  Λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου,  του Αμβρακικού κόλπου, του Κοτυχίου, μαζί με τις πολυάριθμες λίμνες και ποτάμια της περιοχής , αποτελούν το μεγαλύτερο σύμπλεγμα υγροτόπων της Μεσογείου.  Πάνω από 280 είδη πουλιών έχουν παρατηρηθεί στις διάφορες περιοχές του χρόνου, στις λιμνοθάλασσες, στις λίμνες και στους άλλους υγρότοπους της περιοχής και στους γύρω λόφους.

Στην Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου ο επισκέπτης θα συναντήσει και τις μεγαλύτερες αλυκές της Ελλάδας, όπου παράγεται με φυσικό τρόπο θαλασσινό αλάτι που καλύπτει το 90% των αναγκών της χώρας 

Πολλά σπάνια είδη, όπως την απειλούμενη με εξαφάνιση Βίδρα (θηλαστικό), θα συναντήσει ο επισκέπτης στις λίμνες της περιοχής και στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ενώ δελφίνια και θαλασσοχελώνες (Carettacaretta) θα συναντήσει στον Αμβρακικό Κόλπο.

Παρθένα φυσικά δάση και πλούσια μεσογειακή βλάστηση καλύπτουν τα πανέμορφα βουνά της περιοχής, μέσα στα οποία βρίσκουν καταφύγιο πολλά και σπάνια πουλιά (όπως ο βασιλαετός, το αηδόνι, ο δρυοκολάπτης) , καθώς και πολλά και σπάνια θηλαστικά (όπως το τσακάλι, το αγριογούρουνο και το ζαρκάδι).

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί, ότι η περιοχή αποτελεί το «Φυσικό Πάρκο της Ελλάδας».


    image012Εκτεταμένα πεδινά τμήματα διακοπτόμενα από τους ορεινούς όγκους των παρθένων Οροσειρών της περιοχής, συμπληρώνουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δραστηριοποιείται ο μεγαλύτερος αριθμός βιοκαλλιεργητών της χώρας. Οι βιοκαλλιέργειες καλύπτουν το  10,3% της συνολικά καλλιεργούμενης  έκτασης της Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Στην περιοχή καλλιεργείται το 34% των βιολογικών εσπεριδοειδών και εκτρέφεται το 30% των βιολογικών ζώων της χώρας.