•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Σαλτού

image071    Τα αγροκτήματα  Σαλτού βρίσκονται στην πανέμορφη κοιλάδα του Αχελώου ποταμού, 12χιλιόμετρα από την πόλη του Μεσολογγίου. Ανήκουν στην Οικογένεια Σαλτού και καλλιεργούνται από τον μικρότερο υιό της Οικογένειας τον Γιώργο Σαλτό & την μητέρα του Αθανασία Σαλτού.  Είναι από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές  στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, από τους συνιδρυτές  της Ομάδας βιοκαλλιεργητών  και εφαρμόζουν την βιολογική καλλιέργεια για πάνω από 15 χρόνια.

 

 image073Αυτό το αγρόκτημα των  156 στρεμμάτων αποτελείται από 89 στρέμματα Πορτοκάλια (Navelina, Moro&Valencia), 17 στρέμματα Μανταρίνια (Clementines&Nova)και 50 στρέμματα  στα οποία εναλλάσσονται  διάφορες καλλιέργειες  (Μηδική, διάφορα Λαχανικά &  Αραβόσιτος). Το αγρόκτημα με τα Εσπεριδοειδή   καταλήγει ακριβώς στην όχθη του Αχελώου ποταμού.

Ο Γιώργος Σαλτός με φίλους επισκέπτες από την Γερμανική εταιρεία βιολογικών προϊόντων Ecofit, με ένα εξωτικό καρπό από το αγρόκτημα του.

  Το μικροκλίμα που δημιουργείται λόγω της γειτνίασης με τον ποταμό , βοηθά στην  φυσική πρωίμηση της ωρίμανσης  των φρούτων και  στην εξαιρετικά υπέροχη  γεύση τους. Για την υπέροχη  γεύση τους τα Εσπεριδοειδή του αγροκτήματος είναι φημισμένα στους πελάτες  μας  σε όλη την Ευρώπη . 

 

 image075  Η λίπανση των Εσπεριδοειδών του  αγροκτήματος επιτυγχάνεται με το σκόρπισμα σε όλη την έκταση  βιολογικού κομπόστ κατά τις αρχές του Φθινοπώρου και στην συνέχεια  με την μικτή σπορά Βίκου& Βρώμης, μετά τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου. Τα φυτά του Βίκου & της Βρώμης στα μέσα της Άνοιξης κόβονται με κοπτικό και δημιουργούν ένα στρώμα φυσικής χλωρής  λίπανσης  για τα δένδρα. 

Ο Γιώργος Σαλτός με φίλους επισκέπτες από την Ολλανδική εταιρεία βιολογικών προϊόντων EOSTA, στο αγρόκτημα Πορτοκαλιών Valencia.

   Η συγκαλλιέργεια  Βίκου & Βρώμης  αφενός  μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη ανεπιθύμητων αυτοφυών φυτών & αφετέρου η  “χλωρή  λίπανση” που προσφέρουν  σε συνδυασμό  με τα θρεπτικά  στοιχεία  του βιολογικού κομπόστ,  παρέχουν άριστη διατροφήγια το έδαφος, εξαλείφοντας κάθεανάγκηγιαπερεταίρω λιπάσματα. Αυτός ο συνδυασμός βοηθάει στην δραστηριοποίηση και τον πολλαπλασιασμό όλων τωνμικροοργανισμών που δημιουργούν ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό IRIS(GR-ΒΙΟ-06)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΣΑΛΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ:632-7446-21-10
  • ΣΑΛΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:632-7447-21-10