•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Πετρόπουλου

petropoulos   Τα αγροκτήματα  Πετρόπουλου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοπονήσου. Ανήκουν στην Οικογένεια Πετρόπουλου  και καλλιεργούνται από τον  Πετρόπουλο Παντελή , την σύζυγο του Πετροπούλου Άννα ,  τον γυιό τους Πετρόπουλο Κώστα & την κόρη τους Πετροπούλου Διονυσία.


image065    Ο Παντελής  Πετρόπουλος  είναι γεωπόνος, με μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια της γης   και  από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές  στην ευρύτερη περιοχή.  Χαίρει  ιδιαίτερης εκτίμησης  στην ευρύτερη περιοχή για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα και  για τον λόγο αυτό είναι και ο πρόεδρος  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιολογικών Οπωροκηπευτικών που δραστηριοποιείται παραγωγικά & εμπορικά τα τελευταία 6 χρόνια, μέσα στα πλαίσια του BioNetWestHellas.

   Τα Grapefruit Star Ruby του αγροκτήματος , που είναι φημισμένα στις Ευρωπαϊκές αγορές για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους (χρώμα σάρκας , γεύση χυμού. κλπ).

Tα αγρoκτήματα  συνολικής έκτασης 320 στρεμμάτων,αποτελούνται από  3 τμήματα

   Το 1ο τμήμα 140 στρεμμάτων, αποτελείται από ένα  ενιαίο βιολογικό αγρόκτημα στους λόφους πάνω από τα Λεχαινά Ηλείας,, με θέα στην κοιλάδατης περιοχής, όπου καλλιεργούνταιδιάφορα  φρούτα και κηπευτικά. Εδώ θα συναντήσουμε 20 στρέμματα Πορτοκάλια NavelLate, 6 στρέμματα Μανταρίνια Clementine&42 στρέμματα Μανταρίνια Nova, Mineola&Fortuna,  20 στρέμματα Grapefruit Star Ruby,  20στρέμματα νέα φυτεία Σύκων , 15 στρέμματα νέα φυτεία  Βερύκοκα  και 17 στρέμματα με διάφορα Κηπευτικά (κυρίως πατάτες & καρπούζι).

image067

    Στο άλλο τμήμα  80 στρεμμάτων , που βρίσκεται στα Κουρτέσι Ηλείας , καλλιεργούντα ιδιάφορα οπωροκηπευτικά (καρπούζι, πεπόνι, πατάτα, κλπ) και στο 3ο τμήμα 100στρεμμάτων,, που βρίσκεται στα ΣαγέϊκαΑχαϊας,  καλλιεργούνται  διάφορα  κηπευτικά (κυρίως πατάτα &  καρότο). Τα περισσότερα οπωροκηπευτικά   επεξεργάζονται και τυποποιούνται στις ιδιότητες εγκαταστάσεις μέσα στο αγρόκτημα.

Συσκευασμένα Βερύκοκα

image069Στο αγρόκτημα δίνεται ιδιαίτερη  προσοχή στο θέμα της  λίπανσης των καλλιεργειών. Στις δενδρώδεις  καλλιέργειες  η λίπανση  επιτυγχάνεται με το σκόρπισμα σε όλη την έκταση  βιολογικού κομπόστ ή/& κοπριάς κατά τις αρχές του Φθινοπώρου και στην συνέχεια  με την μικτή σπορά Βίκου & Βρώμης,  μετά τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου. Τα φυτά του Βίκου & της Βρώμης στα μέσα της Άνοιξης κόβονται με κοπτικό και δημιουργούν ένα στρώμα φυσικής χλωρής  λίπανσης  για τα δένδρα.  Η συγκαλλιέργεια  Βίκου & Βρώμης  αφενός  μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη ανεπιθύμητων αυτοφυών φυτών & αφετέρου η  “χλωρή  λίπανση” που προσφέρουν  σε συνδυασμό  με τα θρεπτικά  στοιχεία  του βιολογικού κομπόστ ή/& της  κοπριάς,  παρέχουν άριστη διατροφήγια το έδαφος, εξαλείφοντας κάθεανάγκηγια περεταίρω λιπάσματα. Αυτός ο συνδυασμός βοηθάει στην δραστηριοποίηση και τον πολλαπλασιασμό όλων τωνμικροοργανισμών  που δημιουργούν ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

   Στις ετήσιες  καλλιέργειες  του αγροκτήματος η λίπανση τους  επιτυγχάνεται με την χρήση  κοπριάς από βιολογικά αιγοπρόβατα , βιολογικού φυτικού  κομπόστ  και κυρίως με την εφαρμογή  “αμειψισποράς”  ώστε να υπάρχει  συνεχείς εναλλαγή των καλλιεργούμενων φυτών , με στόχο η προηγούμενη  καλλιέργεια να βοηθάει την επόμενη . Ο συνδυασμός  αυτός προσφέρει  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την άριστη  διατροφή  των καλλιεργειών, διατηρώντας  παράλληλα ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τους  πιστοποιητικούς  οργανισμούς :

IRIS(GR-ΒΙΟ-06)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :  

  •  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΝΝΑ  :   623-7504-21-10
  • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ :   623-7497-21-10

&BIOHELLAS (GR-BIO-01), και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΤΕΛΗΣ :   A-390331
  • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ :   B-396340