•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Μπριτζίκη

   Το αγρόκτημα  ανήκει  στην Οικογένεια Μπριντζίκη και καλλιεργείται από τον Μπριντζίκη Σάκη  και  την σύζυγο του Σούλα Μπριντζίκη.  Ο Σάκης εκτός από άριστος οινοποιός  είναι και καθηγητής μουσικής και παίζει  άριστα κιθάρα  και πολλά άλλα μουσικά όργανα.  Μία επίσκεψη στο  αγρόκτημά του, εκτός από τις υπέροχες γεύσεις  των κρασιών του,  θα απολαύσετε και την υπέροχη μουσική του.

Ο Σάκης Μπριντζίκης στον αμπελώνα του

image059   Στο Κτήμα Μπριντζίκη καλλιεργούν τους ιδιόκτητους αμπελώνες τους 120 στρεμμάτων στο Λαντζόϊ της Δυτικής Πελοποννήσου  εφαρμόζοντας πιστά και με μεράκι της αρχές της βιολογικής γεωργίας επί σειρά ετών φυτεμένους  με ελληνικές τοπικές ποικιλίες.

 

Ο αμπελώνας με την τοπική ποικιλία ”Ροδίτη”

   Η γη της Δυτικής Πελοποννήσου με επίκεντρο τον κάλλιστο τόπο της Αρχαίας Ολυμπιάς  καλλιεργείται από αμπέλια και σταφίδες εδώ και πολλούς αιώνες πριν  . Είναι μια ευλογημένη αμπελοοινική  περιοχή με αργυλοπυλώδη εδάφη που σε συνδυασμό με την υγρασία των ποταμών δημιουργεί  ένα ιδανικό μικροκλίμα.

Ο αμπελώνας με την τοπική ποικιλία ”Ροδίτη”

  image061   Οι αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν είναι ο Ροδίτης, ο Τινακτορώγος,,ηΜαλαγουζιά,το Φιλέρι , το Ασύρτικο (λευκές ποικιλίες) και ο Αυγουστιάτης , το Αγιοργήτικο (ερυθρές ποικιλίες). Επίσης καλλιεργούνται και οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες Chardonnay,Merlot,Caperne,Refoscoπαράγοντας κρασιά με έντονα χαρακτηριστικά του terroir.

Ο Διονύσης Μπριντζίκης με την κόρη του

   Στο Κτήμα Μπριντζίκη λειτουργεί ένα μπουτίκ οινοποιείο το οποίο αξιοποιεί ένα υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό  για την παραγωγή οίνου ανωτέρας ποιότητας. Οι ανοξείδωτες δεξαμενές με αυτόματο έλεγχο   θερμοκρασίας και καταγραφής πληροφοριών επεξεργασίας καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου, τα πνευματικά πιεστήρια σύγχρονου τύπου , τα δρύινα βαρέλια γαλλικής προελεύσεως και η χρησιμοποίηση βαρύτητας για την μεταφορά γλεύκους και οίνου σέβονται και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή μας από τα βάθη του χρόνου.

   Σπουδαία είναι η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας όπου καλύπτει τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης των δεξαμενών και των χώρων του οινοποιείου. Η μονάδα των φωτοβολταϊκών συστημάτων  100 Kw  στην στέγη εξασφαλίζει τις ανάγκες ρεύματος του οινοποιείου και καθορίζει την οικολογική και προς όλα φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του.
   Το αγρόκτημα  ελέγχεται & πιστοποιείται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας  από τον πιστοποιητικό οργανισμό IRIS(GR-ΒΙΟ-06)και έχει  κωδικό αριθμό πιστοποίησης  621-7506-21-10