•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Μπαλωμένου

   Το  αγρόκτημα Μπαλωμένου βρίσκονταιστην όμορφη κοιλάδα  του Εύηνου ποταμού, στην κοινότητα Γαλατά  8 χιλιόμετρα από την πόλητου Μεσολογγίου. Ανήκει  στον Μπαλωμένο Λευτέρηπου το καλλιεργεί προσωπικά.   Είναι  από τα παλαιότερα  μέλη της Ομάδας  BioNetWestHellas, από τους συνιδρυτές  της Ομάδας βιοκαλλιεργητών  και εφαρμόζει  την βιολογική καλλιέργεια τα τελευταία  15  χρόνια. Ο Λευτέρης  είναι καθηγητής ς μαθηματικός  και  διδάσκει σε  Λύκειο της περιοχής , παράλληλα με την καλλιέργεια της γης.

Ο Λευτέρης Μπαλωμένος στην καλλιέργεια Πατάτας

  

image055   Το  αγρόκτημα συνολικής έκτασης  76 στρεμμάτων, αποτελείται από 7 στρέμματα Εσπεριδοειδή (Πορτοκάλια Valencia & Λεμόνια) και από τα υπόλοιπα 69 στρέμματα  στα οποία εναλλάσσονται  διάφορες καλλιέργειες ,  κυρίως  διάφορα οπωροκηπευτικά (σπανάκι, ραπανάκι, πατάτα, μαρούλι, καρπούζι, πεπόνι, κουνουπίδι , κλπ) που αποτελούν σήμερα και τα κύρια βιολογικά προϊόντα του αγροκτήματος .

 Ο Λευτέρης Μπαλωμένος στην καλλιέργεια Πεπονιού

 

   Η καλλιέργεια των κηπευτικών εναλλάσσεται  με την καλλιέργεια της Μηδικής , με σκοπό το “ξεκούρασμα” των χωραφιών και τον εμπλουτισμό τους με θρεπτικά στοιχεία. Τα αγροκτήματα βρίσκονται κοντά στις εκβολές του Εύηνου ποταμού, μεταξύ της ανατολικής όχθης του ποταμού  και του Πατραϊκού κόλπου.

 

   Η λίπανση των καλλιεργειών του  αγροκτήματος επιτυγχάνεται με την χρήση  κοπριάς από βιολογικά αιγοπρόβατα , βιολογικού φυτικού  κομπόστ  και με την εφαρμοζόμενη αμειψισπορά στις καλλιέργειες . Ο συνδυασμός  αυτός προσφέρει  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την άριστη  διατροφή  των καλλιεργειών, διατηρώντας  παράλληλα ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

Ο Λευτέρης Μπαλωμένος στην καλλιέργεια Πεπονιού

image057   Το μικροκλίμα που δημιουργείται λόγω της γεωγραφικής θέσης, σε συνδυασμό με το προσχωσηγενές  έδαφος  και την οργανική λίπανση,  βοηθούν  ώστε τα παραγόμενα οπωροκηπευτικά  να έχουν μία αυθεντική,  εξαιρετικά υπέροχη, γεύση.

Στο τμήμα του αγροκτήματος με τα Εσπεριδοειδή εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο, κότες ελευθέρας βοσκής .

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος , ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ,  ελέγχεται & πιστοποιείται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό IRIS(GR-ΒΙΟ-06)και έχει  κωδικό αριθμό πιστοποίησης : 631-7003-21-10