•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Κωτάκη

image042Τα αγροκτήματα  Κωτάκη βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Γστούνης Ηλείας . Ανήκουν στην Οικογένεια Κωτάκη και καλλιεργούνται από τον Κυριάκο Κωτάκη,  από την σύζυγο του Ιωάννα Κωτάκη και από  τα δύο παιδιά τους Δήμητρα & Χρήστο Κωτάκη. Ο Κυριάκος Κωτάκης είναι γεωπόνος, με μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια της γης , από τους παλαιότερους  βιοκαλλιεργητές  στον Νομό Ηλείας  και εφαρμόζει  την βιολογική καλλιέργεια για πάνω από 10 χρόνια. 

 

   Αυτό το αγρόκτημα των  140 στρεμμάτων αποτελείται από 51 στρέμματα Πορτοκάλια (Navelina&Valencia) , 47 στρέμματα Μανταρίνια (Clementines, Mineola&Fortuna), 5 στρέμμα Λεμόνια, 4 στρέμματα Ακτινίδια, 26  στρέμματα Αμπέλι  και 7στρέμματα  στα οποία εναλλάσσονται  διάφορες καλλιέργειες  (Μηδική, διάφορα Λαχανικά &  Αραβόσιτος).

Επίσκεψη στο αγρόκτημα Κωτάκη από φίλους εισαγωγείς & χονδρεμπόρους  βιολογικών προϊόντων από την Γερμανία.

  

   Η λίπανση των Εσπεριδοειδών του  αγροκτήματος επιτυγχάνεται με το σκόρπισμα σε όλη την έκταση  βιολογικού κομπόστ κατά τις αρχές του Φθινοπώρου και στην συνέχεια  με την μικτή σπορά Βίκου & Βρώμης,  μετά τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου. Τα φυτά του Βίκου & της Βρώμης στα μέσα της Άνοιξης κόβονται με κοπτικό και δημιουργούν ένα στρώμα φυσικής χλωρής  λίπανσης  για τα δένδρα.  Η συγκαλλιέργεια  Βίκου & Βρώμης  αφενός  μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη ανεπιθύμητων αυτοφυών φυτών & αφετέρου η  “χλωρή  λίπανση” που προσφέρουν  σε συνδυασμό  με τα θρεπτικά  στοιχεία  του βιολογικού κομπόστ,  παρέχουν άριστη διατροφήγια το έδαφος, εξαλείφοντας κάθεανάγκηγια περεταίρω λιπάσματα. Αυτός ο συνδυασμός βοηθάει στην δραστηριοποίηση και τον πολλαπλασιασμό όλων τωνμικροοργανισμών  που δημιουργούν ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ (GR-ΒΙΟ-02)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΚΩΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ :211-5199-0085
  • ΚΩΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ :   211-511-10050/30
  •  ΚΩΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ :   211-511-10049/30