•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Κουτσοδήμου

   image036   Τα αγροκτήματα  Κουτσοδήμου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Γστούνης Ηλείας . Ανήκουν στην Οικογένεια Κουτσοδήμουκαι καλλιεργούνται από τον Δήμο Κουτσοδήμο, από τον αδελφό του Κουτσοδήμο Κώστα, από την σύζυγο του Δήμου, Παναγιώτα Κουτσοδήμου και από  τα δύο παιδιά τους Νίκο &Δημήτρη Κουτσοδήμο. Ο Δήμος  Κουτσοδήμος  είναι γεωπόνος, με μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια της γης,από τους παλαιότερους  βιοκαλλιεργητές  στον Νομό Ηλείας  και εφαρμόζει  την βιολογική καλλιέργεια για πάνω από 10 χρόνια. 

 Ο Δήμος Κουτσοδήμος μέσα στο αγρόκτημα του 

 image038  Αυτό το αγρόκτημα των  160 στρεμμάτων αποτελείται από 60 στρέμματα Πορτοκάλια (Navelina, NewHall & WashingtonNavel) , 27 στρέμματα Μανταρίνια Clementines, 6 στρέμματα Grapefruit , 9 στρέμματαΑκτινίδια, 15 στρέμματα Αμπέλι  και13 στρέμματα  στα οποία εναλλάσσονται  διάφορες καλλιέργειες  (Μηδική, διάφορα Λαχανικά &  Αραβόσιτος). Τα τελευταία τρία χρόνια σε 30 στρέμματα φυτεύονται καινούριες ποικιλίες εσπεριδοειδών, Μανταρίνια (Ortanique, Nova),  και Grapefruit ( StarRuby)

 Επίσκεψη στο αγρόκτημα Κουτσοδήμου από φίλους εισαγωγείς & χονδρεμπόρους  βιολογικών προϊόντων από την Γερμανία.

 image040  Η λίπανση των Εσπεριδοειδών του  αγροκτήματος επιτυγχάνεται με το σκόρπισμα σε όλη την έκταση  βιολογικού κομπόστ κατά τις αρχές του Φθινοπώρου και στην συνέχεια  με την μικτή σπορά Βίκου & Βρώμης,  μετά τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου. Τα φυτά του Βίκου & της Βρώμης στα μέσα της Άνοιξης κόβονται με κοπτικό και δημιουργούν ένα στρώμα φυσικής χλωρής  λίπανσης  για τα δένδρα.  Η συγκαλλιέργεια  Βίκου & Βρώμης  αφενός  μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη ανεπιθύμητων αυτοφυών φυτών & αφετέρου η  “χλωρή  λίπανση” που προσφέρουν  σε συνδυασμό  με τα θρεπτικά  στοιχεία  του βιολογικού κομπόστ,  παρέχουν άριστη διατροφήγια το έδαφος, εξαλείφοντας κάθεανάγκηγια περεταίρω λιπάσματα. Αυτός ο συνδυασμός βοηθάει στην δραστηριοποίηση και τον πολλαπλασιασμό όλων τωνμικροοργανισμών  που δημιουργούν ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

 

   Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ (GR-ΒΙΟ-02)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ :   211-5105-2350
  • ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  :  211-5199-0086
  • ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΣ :   211-5111-00-47
  • ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ :   211-5111-00-48

Άποψη του κτήματος , με νέα φυτεία μανταρινιού Nova.