•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Κούσουλα

  Τα αγροκτήματα  Κούσουλα βρίσκονται στην πανέμορφη κοιλάδα  του Αχελώου ποταμού, στην κοινότητα Νεοχωρίου 10 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεσολογγίου. Ανήκουν στην Οικογένεια Κούσουλα  και καλλιεργούνται από τον  Κούσουλα Γιώργο, την σύζυγο του Κούσουλα Μαρία και τον γυιό τους Κούσουλα Βαγγέλη. Είναι  από τα σχετικά νέα μέλη της Ομάδας BioNetWestHellas και εφαρμόζουν την βιολογική καλλιέργεια τα τελευταία 7 χρόνια.

 image034  Τα αγροκτήματα  των  συνολικής έκτασης 180στρεμμάτων,αποτελούνται από 8στρέμματαΠορτοκάλια Navelina , 5 στρέμματα ΜανταρίνιαClementines, 13 στρέμματαΕλιές  Kalamatas , όλα με δένδρα σε παραγωγική ηλικία .  Σε 100 στρέμματα έχουν εγκατασταθεί   νεαρές φυτείες , εκ των οποίων τα 13 στρέμματα με Πορτοκάλια NavelLate, τα 17 στρέμματα  με Μανταρίνια Novaκαι τα  70 στρεμμάτων με  Ελιές ,  όλα νεαρά δένδρα που περιμένουμε να έλθουν σε παραγωγική ηλικία μετά από 2-4 χρόνια.  Στα υπόλοιπα  54στρέμματα  εναλλάσσονται  διάφορες καλλιέργειες  κυρίως  διάφορα κηπευτικά (τομάτα, σπανάκι, ραπανάκι, ρόκα, μαρούλι, καρπούζι, πεπόνι, κουνουπίδι , κλπ) που αποτελούν σήμερα και τα κύρια βιολογικά προϊόντα των αγροκτημάτων Κούσουλα.

   Η καλλιέργεια των κηπευτικών εναλλάσσεται  με την καλλιέργεια της Μηδικής , με σκοπό το “ξεκούρασμα” των χωραφιών και τον εμπλουτισμό τους με θρεπτικά στοιχεία. Τα αγροκτήματα βρίσκονται κοντά στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, μεταξύ της ανατολικής όχθης του ποταμού  και της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

  Νέες φυτείες  Μανταρινιών Nova & Ελιών Kalamata στο αγρόκτημα Κούσουλα

   Η λίπανση των καλλιεργειών του  αγροκτήματος επιτυγχάνεται με την χρήση  κοπριάς από βιολογικά αιγοπρόβατα , βιολογικού φυτικού  κομπόστ  και με την εφαρμοζόμενη αμειψισπορά στις καλλιέργειες . Ο συνδυασμός  αυτός προσφέρει  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την άριστη  διατροφή  των καλλιεργειών, διατηρώντας  παράλληλα ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

   Το μικροκλίμα που δημιουργείται λόγω της γεωγραφικής θέσης, σε συνδυασμό με το προσχωσηγενές  έδαφος  και την οργανική λίπανση,  βοηθούν  ώστε τα παραγόμενα οπωροκηπευτικά  να έχουν μία αυθεντική,  εξαιρετικά υπέροχη, γεύση.

   Μέσα στο αγρόκτημα με τις Ελιές, λειτουργεί μικρή μονάδα επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας των Ελιών που παράγονται στο αγρόκτημα.

Ο Βαγγέλης Κούσουλας σε εργασίες μέσα στο θερμοκήπιο με τα κηπευτικά

   Το σύνολο των  αναγκών  του αγροκτήματος σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται από φωτοβολταϊκό  πάρκο 100 Kw, που βρίσκεται μέσα στο αγρόκτημα. Η υπόλοιπη ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το Φ/Β πάρκο, πωλείται στην ΔΕΗ.

  Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος  ελέγχεται & πιστοποιείται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό IRIS(GR-ΒΙΟ-06)και έχει κωδικό αριθμό πιστοποίησης :

  • ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ :632-6997-21-10