•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Καραντινού

   Το αγρόκτημα  Καραντινού  βρίσκεται στην περιοχή του Μεσολογγίου. Ανήκει στην Οικογένεια Καραντινού και καλλιεργείται από τον  Καραντινό Άκη, την σύζυγο του Καραντινού Βούλα και τον γυιό τους Καραντινό Σωκράτη. Ο Άκης & ο γυιός του Σωκράτης , είναι γεωπόνοι και  από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές  στην ευρύτερη περιοχή.  Ο Άκης Καραντινός από τους συνιδρυτές  της Ομάδας βιοκαλλιεργητών.

 Ο Άκης Καραντινός κάτω από ένα δένδρο πορτοκαλιάς

  

image034Το μικρό  αγρόκτημα  συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων,αποτελείται από  3 τμήματα  Στο ένα τμήμα 10 στρεμμάτων καλλιεργούνται Λαδοελιές μαζί με αρωματικά φυτά (Θυμάρι, Δενδρολίβανο, κλπ) , στο άλλο τμήμα  26 στρεμμάτων καλλιεργούνται Εσπεριδοειδή και  διάφορα οπωροκηπευτικά (καρπούζι, πεπόνι, μαρούλι, κλπ) και στο 3ο τμήμα 24 στρεμμάτων καλλιεργούνται  διάφορα αρωματικά φυτά και οπωροκηπευτικά.

Σκάλισμα αρωματικών φυτών 

    Τα αρωματικά φυτά  επεξεργάζονται και τυποποιούνται στο αγρόκτημα.Οι ανάγκες του αγροκτήματος σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται από  φωτοβολταϊκό  πάρκο 100 Kw, που βρίσκεται μέσα στο αγρόκτημα. Η υπόλοιπη ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το Φ/Β πάρκο, πωλείται στην ΔΕΗ.

   Στο αγρόκτημα δίνεται ιδιαίτερη  προσοχή στο θέμα της  λίπανσης των καλλιεργειών. Στις δενδρώδεις  καλλιέργειες  η λίπανση  επιτυγχάνεται με το σκόρπισμα σε όλη την έκταση  βιολογικού κομπόστ κατά τις αρχές του Φθινοπώρου και στην συνέχεια  με την μικτή σπορά Βίκου & Βρώμης,  μετά τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου. Τα φυτά του Βίκου & της Βρώμης στα μέσα της Άνοιξης κόβονται με κοπτικό και δημιουργούν ένα στρώμα φυσικής χλωρής  λίπανσης  για τα δένδρα.  Η συγκαλλιέργεια  Βίκου & Βρώμης  αφενός  μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη ανεπιθύμητων αυτοφυών φυτών & αφετέρου η  “χλωρή  λίπανση” που προσφέρουν  σε συνδυασμό  με τα θρεπτικά  στοιχεία  του βιολογικού κομπόστ,  παρέχουν άριστη διατροφήγια το έδαφος, εξαλείφοντας κάθεανάγκηγια περεταίρω λιπάσματα. Αυτός ο συνδυασμός βοηθάει στην δραστηριοποίηση και τον πολλαπλασιασμό όλων τωνμικροοργανισμών  που δημιουργούν ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

 image037  Στις ετήσιες  καλλιέργειες  του αγροκτήματος η λίπανση τους  επιτυγχάνεται με την χρήση  κοπριάς από βιολογικά αιγοπρόβατα , βιολογικού φυτικού  κομπόστ  και κυρίως με την εφαρμογή  “αμειψισποράς”  ώστε να υπάρχει  συνεχείς εναλλαγή των καλλιεργούμενων φυτών , με στόχο η προηγούμενη  καλλιέργεια να βοηθάει την επόμενη . Ο συνδυασμός  αυτός προσφέρει  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την άριστη  διατροφή  των καλλιεργειών, διατηρώντας  παράλληλα ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

   Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό IRIS(GR-ΒΙΟ-06)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΑΚΗΣ :   631-7498-21-10
  • ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ :631-7464-21-10