•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Παπαδήμα

 image024  Τα αγροκτήματα Παπαδήμα βρίσκονταιστην πεδιάδα  του Ευηνοχωρίου, που βρίσκεται  μεταξύ των εκβολών του Εύηνου  ποταμού, του Πατραϊκού κόλπου & της Λιμνοθάλασσας  του Μεσολογγίου.

 

Ο Παπαδήμας Γιάννης  με ένα άλογο στο αγρόκτημα με τα μανταρίνια.

 

image022    Aνήκουν στην οικογένεια του Παπαδήμα Ιωάννη και  καλλιεργούνται από τον ίδιο και την σύζυγό του Ευθυμίου Αφροδίτη.  Ο Παπαδήμας Ιωάννης είναι πτυχιούχος μαθηματικός , αλλά η αγάπη του για την καλλιέργεια της γης  δεν τον άφησε να ασχοληθεί με την επιστήμη  την οποία σπούδασε. Είναι και οι δύο σύζυγοι παλιοί  βιοκαλλιεργητές  και εφαρμόζουν την βιολογική καλλιέργεια για πάνω από 10 χρόνια. 

Ο Γιάννης Παπαδήμας στην είσοδο του αγροκτήματος.

 

image020 Τα αγροκτήματα Παπαδήμα συνολικής έκτασης 540 στρεμμάτων, αποτελούνται από 79 στρέμματαΠορτοκάλια (NavelLate&Valencia) , 37 στρέμματα Μανταρίνια (Clementines&Nova), 5 στρέμματα Λαδοελιές και 419 στρέμματα  στα οποία εναλλάσσονται  διάφορες καλλιέργειες  (Μηδική, διάφορα υπαίθρια Κηπευτικά &  Αραβόσιτος). Οι ανάγκες του αγροκτήματος σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται από φωτοβολταϊκό  πάρκο 100 Kw , που βρίσκεται μέσα στο αγρόκτημα. Η υπόλοιπη ηλεκτρική ένεργεια που παράγεται από το Φ/Β πάρκο, πωλείται στην ΔΕΗ.

Επισκέπτες από τις Αγγλικές εταιρείες βιολογικών προϊόντων NowOrganics&NewCenturyστο αγρόκτημα με τα πορτοκάλια Valenciaτου Παπαδήμα.

  

Η λίπανση των καλλιεργειών του  αγροκτήματος επιτυγχάνεται με την χρήση  κοπριάς από βιολογικά αιγοπρόβατα , βιολογικού φυτικού κομπόστ και με την εφαρμοζόμενη αμειψισπορά στις καλλιέργειες . Ο συνδυασμός  αυτός προσφέρει  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την άριστη  διατροφή των καλλιεργειών, διατηρώντας  παράλληλα ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

Μέσα  στο αγρόκτημα με τα Μανταρίνια Clementine& τα Πορτοκάλια Valencia  εκτρέφονται  άλογα & κότες.

 

Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό IRIS(GR-ΒΙΟ-06)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : 631-7156-21-10
  • ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ :631-7155-21-10