•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Κτήμα Μπριτζίκη

   image015

 

image017   Η γη της Δυτικής Πελοποννήσου με επίκεντρο τον κάλλιστο τόπο της Αρχαίας Ολυμπιάς  καλλιεργείται από αμπέλια και σταφίδες εδώ και πολλούς αιώνες πριν  . Είναι μια ευλογημένη αμπελοοινική  περιοχή με αργυλοπυλώδη εδάφη που σε συνδυασμό με την υγρασία των ποταμών δημιουργεί  ένα ιδανικό μικροκλίμα.

   Οι αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν είναι ο Ροδίτης, ο Τινακτορώγος,,ηΜαλαγουζιά,το Φιλέρι , το Ασύρτικο (λευκές ποικιλίες) και ο Αυγουστιάτης , το Αγιοργήτικο (ερυθρές ποικιλίες). Επίσης καλλιεργούνται και οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες Chardonnay,Merlot,Caperne,Refoscoπαράγοντας κρασιά με έντονα χαρακτηριστικά του terroir.

   Το Κτήμα Μπριντζίκη καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες του 120 στρεμμάτων  εφαρμόζοντας πιστά και με μεράκι της αρχές της βιολογικής γεωργίας επί σειρά ετών φυτεμένους  με ελληνικές τοπικές ποικιλίες. Επίσης προμηθεύεται σταφύλια και από άλλους εξαιρετικούς παραγωγούς της περιοχής.

 image019  Στο Κτήμα Μπριντζίκη ένα μπουτίκ οινοποιείο το οποίο αξιοποιεί ένα υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό  για την παραγωγή οίνου ανωτέρας ποιότητας. Οι ανοξείδωτες δεξαμενές με αυτόματο έλεγχο   θερμοκρασίας και καταγραφής πληροφοριών επεξεργασίας καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου, τα πνευματικά πιεστήρια σύγχρονου τύπου , τα δρύινα βαρέλια γαλλικής προελεύσεως και η χρησιμοποίηση βαρύτητας για την μεταφορά γλεύκους και οίνου σέβονται και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή μας από τα βάθη του χρόνου.

   Σπουδαία είναι η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας όπου καλύπτει τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης των δεξαμενών και των χώρων του οινοποιείου. Η μονάδα των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην στέγη εξασφαλίζει τις ανάγκες ρεύματος του οινοποιείου και καθορίζει την οικολογική και προς όλα φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του.

Τα κύρια κρασιά που παράγονται στο οινοποιείο του αγροκτήματος είναι τα ακόλουθα :

1. ENIPEAS-bio
The namesake river bordering the estate and winery named "ENIPEAS." River god in the mythology.
GEOGRAPHICAL INDICATION: Local Wine Pisatidos
Varietal composition Roditis 90%, 10% Assyrtiko

2.Estate BRINTZIKI-bio
A particular wine variety Avgoustiatis. The selection criteria are strict and must have as its objective the promotion of the best local variety in the perfect microclimate of the area of the estate. Through September the grapes from vineyard  mill efficiency by 650k/str. Aged about a year in small French oak barrels.
Varietal composition Variety Avgoustiatis 100%
3.CHARDONNAY BRINTZIKI-bio
A creation of the Estate Brintziki to highlight the foreign variety in this particular climate and semi-mountainous territory of Elis. Return 750k/str.Classic  white wine rather than aging in barrel, aiming to highlight the authenticity of the variety.
Vintage 2009
GEOGRAPHICAL INDICATION Regional wine of Ilia
Varietal Composition Chardonnay 100%

image020Ο Διονύσης Μπριντζίκης στο δοκιμαστήριο του οινοποιείου  με επισκέπτες φίλους εισαγωγείς & χονδρεμπόρους  βιολογικών προϊόντων από την Γερμανία.

Στο Οινοποιείο  εφαρμόζονται διαδικασίες ποιότητας σύμφωνες με το πρότυποISO 22000, και  πιστοποιείται για την εφαρμογή τους.

Το Οινοποιείο  ελέγχεται & πιστοποιείται για την παραγωγή βιολογικών κρασιών, από τον πιστοποιητικό οργανισμό BIOHELLAS(GR-ΒΙΟ-01)και έχει κωδικό αριθμό πιστοποίησης : A-390112

ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ

ΛΑΝΤΖΟΪ ΗΛΕΙΑΣ

τκ 27064 ΕΛΛΑΣ

ΤΗΛ. 0030-26210 69183

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.brintzikis.gr